De Grote Brander onderdeel Kunstfietsroute 2013


04-06-2013

De Grote Brander onderdeel Kunstfietsroute 2013

Beeldende kunst, muziek en theater op bijzondere locaties maken van de Kunstfietsroute een bijzonder evenement, dat al ruim jaar tien jaar op de regionale kaart staat. ‘De Grote Brander’ in Okkenbroek is dit jaar een van de locaties van de Kunstfietsroute. 

 

 

 

Leerboerderij
Leerboerderij ‘De Grote Brander’ is een bijzondere leer-, werk- en woonplek voor jongeren die zijn vastgelopen in het reguliere onderwijs. Zij volgen op de boerderij een programma van dagactiviteiten (cluster 4) onderwijs. Voor jongeren die tijdelijk niet thuis kunnen wonen, heeft ‘De Grote Brander’ acht appartementen beschikbaar. De jongeren worden intensief begeleid en ook hun ouders krijgen thuis ondersteuning van een hulpverlener. De vele kleine, praktische successen die jongeren op de Grote Brander boeken, geven hen nieuw zelfvertrouwen. De weg terug naar huis, naar het reguliere onderwijs of naar werk heeft zo meer kans van slagen.


De Grote Brander is een gezamenlijk initiatief van Pactum jeugd- en opvoedhulp, Stichting IJssellandschap en Rentray onderwijs, met steun van provincie Overijssel.


Meer informatie over de Kunstfietsroute leest u op de website www.kunstvanhiertotginder.nl.