Wie wint dit jaar de Gelderse JeugdZorg Award?


09-09-2013

Wie wint dit jaar de Gelderse JeugdZorg Award?

De Gelderse JeugdZorg Award is een gezamenlijk initiatief van de provincie Gelderland en Zorgbelang Gelderland. De verkiezing is een van de hoogtepunten van de Gelderse Week van de Jeugdzorg die van 9 tot en met 16 november duurt. Door diverse activiteiten wordt onder de aandacht gebracht wat jeugdzorg betekent voor jongeren, ouders en hulpverleners.

 

Kandidaten aanmelden
Jongeren, (pleeg)ouders, grootouders, collega’s of anderen kunnen een kandidaat aanmelden als zij direct betrokken zijn bij een hulpverlener of gezinsvoogd. Ook jongerenwerkers, schoolmaatschappelijk werkers en vrijgevestigde therapeuten of behandelaars kunnen in aanmerking komen voor de Gelderse JeugdZorg Award. Bij de beoordeling wordt onderscheid gemaakt tussen professionele hulpverleners en personen die zich op vrijwillige basis inzetten voor jongeren en ouders die met jeugdzorg te maken hebben.

 

Prijzen
De hoofdprijs is een tegoedbon van tweeduizend euro. De winnaar mag dit bedrag in Gelderland besteden aan een project in de jeugdzorg of een aanschaf voor een (leef)groep. De prijsuitreiking is op zaterdag 9 november in Luxor Live in Arnhem.

 

Winnaars 2012
Vorig jaar is de Gelderse JeugdZorg Award gewonnen door Roderick Brenninkmeijer, directeur Orthopedagogische Studiebegeleiding in Nijmegen (categorie professionals) en door Walter Giesen, medewerker Organisatie Comité Kivada Doetinchem (categorie vrijwilligers).

 

Prijzengeld goed besteed
Roderick startte met het prijzengeld een begeleidingsinstituut voor leerlingen met gedragsstoornissen, zodat ook zij onderwijs kunnen volgen en zelfvertrouwen krijgen. Hij heeft de aanbeveling van de jury overgenomen om ook buiten Nijmegen zijn diensten aan te bieden. Walter Giesen kon met de prijs ook in 2013 kinderen een plezierige vakantie aanbieden. Juist vanwege de economische crisis is het lastig om financiers te vinden die een bijdrage willen leveren. Kinderen in Doetinchem krijgen nu toch de mogelijkheid op een vakantie met leuke activiteiten.

 

Week van de Jeugdzorg
Het thema van de Gelderse Week van de Jeugdzorg is dit jaar: ‘Jeugdzorg in de buurt van…’. Dit kan heel letterlijk de woonwijk van een gezin betekenen, maar het kan ook gaan om de jongeren of ouders die hulpverleners toelaten in hun leven. Tijdens de week staan de verhalen van vier personen centraal.

 

Meer informatie en aanmelden
Meer informatie over de Gelderse JeugdZorg Award vindt u op www.geldersejeugdzorgaward.nl. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met Hellen Houterman van Zorgbelang Gelderland, op telefoonnummer (026) 384 28 53. Iemand aanmelden als kandidaat voor de JeugdZorg Award kunt u online doen met behulp van het aanmeldformulier Gelderse JeugdZorg Award. Aanmelden kan tot uiterlijk donderdag 3 oktober 2013.

 

Bron en meer informatie: www.weekvandejeugdzorggelderland.nl.