Open dag bij pleeggezinnen Pactum


30-09-2013

Open dag bij pleeggezinnen Pactum

Pleeggezinnen van Pactum in Nunspeet en Putten openen zaterdagmiddag 5 oktober tussen 14.00 en 17.00 uur hun deuren voor het grote publiek. Dit gebeurt onder het motto ‘Ontdek de pleegouder in je buurt’.

 

De pleeggezinnen sluiten hiermee aan bij de landelijke actie ‘Ontdek de pleegouder in je buurt’, waarmee Pleegzorg Nederland de aandacht wil vestigen op het belang van pleegzorg en het schrijnend tekort aan pleegouders in ons land. In totaal houden 100 pleeggezinnen in Nederland die dag open huis.

 

De pleeggezinnen willen geïnteresseerden graag vertellen wat het betekent om pleegouder te zijn. Ze hopen op basis van hun persoonlijke ervaringen mensen te bewegen zelf ook de stap richting pleegzorg te zetten. Nieuwe pleeggezinnen blijven hard nodig. De vraag naar pleegzorg is al vele jaren groter dan het aanbod van beschikbare pleeggezinnen.

 

Verder is het servicebureau pleegzorg van Pactum in Apeldoorn, Ruijs de Beerenbrouckstraat 2, op zaterdagmiddag 5 oktober van 14.00 tot 17.00 uur open om belangstellenden informatie te geven over pleegzorg.

 

Een pleeggezin is een goed alternatief voor kinderen die (tijdelijk) niet bij hun eigen ouders kunnen opgroeien. Jaarlijks wonen 20.500 kinderen voor kortere of langere tijd bij pleegouders. In de afgelopen tien jaar is het aantal kinderen dat gebruikmaakt van pleegzorg verdubbeld.

 

De open dag is onderdeel van de landelijke campagne ‘Ontdek de pleegouder in jezelf’, die Pleegzorg Nederland in 2011 is gestart. Meer informatie leest u op de website van Pleegzorg Nederland. Hier vindt u bovendien een overzicht van de deelnemende pleeggezinnen.