Volop activiteiten tijdens Week van de Jeugdzorg


04-11-2013

Volop activiteiten tijdens Week van de Jeugdzorg

Tijdens de Gelderse Week van de Jeugdzorg van 9 tot en met 16 november worden er weer allerlei activiteiten georganiseerd om de jeugdzorg onder de aandacht te brengen bij een breder publiek. Dit jaar is het thema ‘Jeugdzorg in de buurt van…’. Dit kan letterlijk in de woonwijk van het gezin zijn, maar het kan ook de betekenis hebben van die personen die ouders of kinderen in hun nabijheid toelaten.

 

Gelderse JeugdZorg Award
Ook dit jaar wordt weer de Gelderse JeugdZorg Award uitgereikt aan Jeugdhelden in Gelderland. Deze Award is een van de hoogtepunten van de Gelderse de Week van de Jeugdzorg.

Dit jaar waren er 125 aanmeldingen voor 50 kandidaten. Onder hen drie collega’s van Pactum: Remco van den Brink en Monica Vels (beiden educatiemedewerker in Lochem) en Albi Eshuis ( Leerhuis Arnhem).Remco is voor het tweede jaar op rij aangemeld. Bijzonder is dat Remco, Monica en Albi alle drie door jongeren zijn genomineerd.

 

Inmiddels zijn de genomineerden voor de Gelderse Jeugdzorg Award 2013 bekend. Als professionals zijn genomineerd: Omar Ahbouk (Omar Gym Arnhem), Gerty en Suzan Aalten (Gezinshuis Gentle Huissen) en Angela Smis (voormalig medewerker Lindenhout Brummen). Als vrijwilligers zijn genomineerd: William Aalbers en Inge Wevers (De Lichtenvoorde), Wiel en Mien den Hartog en Ria van der Wardt (Speeltuin Tuindorp Wageningen) en Moon Luinge (Oudernetwerk Jeugdzorg Apeldoorn).

 

De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 9 november in Luxor Live in Arnhem. Meer weten over de Gelderse JeugdZorg Award of benieuwd wie er nog meer zijn aangemeld? Kijk dan op www.geldersejeugdzorgaward.nl.

 

THA BUS ON TOUR
Ook THA BUS gaat weer rijden tijdens de Week van de Jeugdzorg en doet dan vier middelbare scholen aan: Christelijk College Groevenbeek in Ermelo (maandag 11 november), Van Kinsbergen College in Elburg (dinsdag 12 november), ORS Lek & Linge in Culemborg (donderdag 14 november) en Citadel College in Lent (vrijdag 15 november). Jongeren en medewerkers uit de jeugdzorg bezoeken de scholen om hun persoonlijke verhalen te vertellen aan jongeren, die zo beter weten wat het inhoudt als je met jeugdzorg te maken krijgt. Er gaan zowel jongeren als hulpverleners van Pactum mee. Meer informatie vind je op www.thabus.nl.

 

Bestuurlijke stages
Alle bestuurders en ambtenaren in Gelderland een link ontvangen naar www.geldersejeugdzorgstages.nl, een speciale website met stagevacatures binnen de jeugdzorg. Er staan inmiddels 109 vacatures op de site van verschillende jeugdhulpverleningsorganisaties in Gelderland, waarvan acht van Pactum. Ook dit jaar gaan bestuurders en ambtenaren een kijkje achter de schermen nemen bij Pactum. Een perfecte kans om bestuurders en ambtenaren inzicht te geven in ons werk en de resultaten die we boeken.

 

Meer informatie over de Week van de Jeugdzorg en de verschillende activiteiten vind je op http://weekvandejeugdzorggelderland.nl.