Pactum neemt deel aan de Week van Zorg en Welzijn


07-03-2014

Pactum neemt deel aan de Week van Zorg en Welzijn

In het kader van de Week van Zorg en Welzijn, die dit jaar plaatsvindt van 10 tot en met 15 maart, organiseert Pactum jeugd- en opvoedhulp gedurende de week een aantal activiteiten. Daarnaast opent Pactum op zaterdag 15 maart de deuren van twee locaties.
 

Activiteiten
Op dinsdag 11 maart van 19.15 tot 21.15 uur verzorgt ambulant hulpverlener Lucinta Kieftenbeld de lezing ‘Positief Opvoeden’. Tijdens deze lezing, die plaatsvindt op Maansteeg 4 te Deventer, vertelt Lucinta over de kracht van positief opvoeden en geeft zij informatie over de Ouder Kind Voorziening van Pactum. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor deze lezing door een mailtje te sturen naar Lucinta Kieftenbeld: Kieftenbeld.L@pactum.org.
 

Daarnaast verzorgen Pactum en Lindenhout op donderdag 13 maart vanaf 19.30 uur de themabijeenkomst ‘Welkom in de digitale wereld van je kind’. Tijdens deze interactieve avond, die plaatsvindt in Kei13, Wezenland 582 te Deventer, geven Yvette Boers, Karen van Uem (beiden Lindenhout) en Karen Buursen (Pactum) ouders van kinderen van 10 tot 14 jaar informatie over mediaopvoeding en geven zij ouders tips hoe zij kunnen aansluiten bij de digitale belevingswereld van hun kind(eren). Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor deze themabijeenkomst door een mailtje te sturen naar Karen Buursen: Buursen.K@pactum.org.
 

Open dag
Pactum stelt belangstellenden op zaterdag 15 maart van 12.00 tot 16.00 uur in de gelegenheid een bezoek te brengen aan het behandelcentrum van Pactum aan de Ampsenseweg 10 te Lochem. Aan de hand van gesprekken met medewerkers kunnen geïnteresseerden horen en zien hoe Pactum uitvoering geeft aan de behandeling van de jongeren die in het behandelcentrum in Lochem verblijven.
 

Tot slot biedt Pactum geïnteresseerden op zaterdag 15 maart van 09.00 tot 17.00 uur de mogelijkheid rond te kijken op leerboerderij “De Grote Brander” aan de Oerweg 192a te Okkenbroek. Leerboerderij “De Grote Brander” is een gezamenlijk project van Pactum, LSG-Rentray Onderwijs en Stichting IJssellandschap. Samen met jongeren en hun ouders werken we aan oplossingen en creëren we nieuwe kansen.
 

De verschillende activiteiten die Pactum tijdens de Week van Zorg en Welzijn organiseert, zijn terug te vinden op www.zorgselect.nl/weekvanzorgenwelzijn. Ook de open dagen van Pactum staan op deze website vermeld.