Overijsselse Pleegzorgdag groot succes


26-05-2014

Overijsselse Pleegzorgdag groot succes

Zaterdag 24 mei kwamen zo’n 1.800 gezinsleden van pleeggezinnen van Jarabee, Trias en Pactum uit de provincie Overijssel naar Avonturenpark Hellendoorn voor de Overijsselse Pleegzorgdag. Voor Pactum een manier om haar pleeggezinnen een plezierige dag te bezorgen en waardering naar hen uit te spreken.


Het pretpark was deze dag vrij toegankelijk voor de pleeggezinnen. Daarnaast hadden we zelf een aantal extra activiteiten georganiseerd, zoals een tekenwedstrijd, een loterij en het oplaten van zo’n 1.000 ballonnen. Sumoworstelen vormde een ware uitdaging en bood tot laat in de middag een welkome activiteit voor jong en oud. Ook trad er een hiphopband uit Zwolle op, waarvan een van de leden bij een pleeggezin van Pactum woont.


Jubilarissen
Er werden twee pleeggezinnen in het zonnetje gezet, omdat ze zich al 25 jaar inzetten voor de pleegzorg. Eén van die gezinnen was van Pactum. Dit gezin uit Deventer heeft in de afgelopen decennia meer dan 33 pleegkinderen opgevangen.
Er waren stands van de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen, de pleegouderraden van Jarabee, Trias en Pactum en de Vereniging Grootouders in de Pleegzorg.

 
Sponsoren
Deze dag is alleen mogelijk geweest door de bijdragen van vele sponsoren, waaronder het Nationaal Fonds Kinderhulp, de Provincie Overijssel, vrijwilligersorganisatie Kiwanis, Albert Heijn, Rabobank en vele anderen.


Het was een dag met een gouden rand voor veel pleeggezinnen en de medewerkers die aanwezig waren om alle activiteiten in goede banen te leiden.