Feestelijke opening BSO+ Harderwijk


12-06-2014

Feestelijke opening BSO+ Harderwijk

Afgelopen week is de BSO+ aan het Kruithuis in Harderwijk geopend. Onder veel belangstelling vormden kinderen met ballonen een feestelijke keten tussen Prokino en Pactum, de twee organisaties achter de nieuwe BSO+.
 

Door de krachten van Pactum en Prokino te bundelen, ontstaat er een aangepaste, functionele BSO+ met gerichte pedagogische begeleiding die aansluit op de vragen en behoeften van kinderen. De BSO+ is een aanvulling op de reguliere BSO. Bij de BSO+ leren de kinderen in een kleine groep onder begeleiding van professionals de vaardigheden die ze nodig hebben in het dagelijks leven. Ook de ouders van deze kinderen worden begeleid, zodat zij waar nodig handvatten krijgen om hun kinderen te ondersteunen bij het aanleren van hun vaardigheden.
 

“Kinderen kunnen vaardigheden eigen maken door iets langer te oefenen met de juiste begeleiding. Zo is het mogelijk dat kinderen eerst bij onze naschoolse dagbehandeling komen en vervolgens een periode bij de BSO+ doorlopen.” aldus een enthousiaste Cor Hazekamp, teammanager van Pactum, die heel positief is over de nieuwe samenwerking. “Uiteraard kunnen kinderen ook rechtstreeks naar de BSO+, zonder tussenkomst van de naschoolse dagbehandeling.”