Vernieuwd ambulant team Pactum regio Arnhem


06-10-2014

Op vrijdag 12 september zijn de teams Pactum Rijn-Side en IOG verhuisd naar de aangepaste locatie Apeldoornseweg 37. De hulpverleners van het daarmee ontstane nieuwe ambulante team van Pactum in Arnhem en omstreken hebben daarmee een nieuwe uitvalsbasis.
 

Het nieuwe team, met de naam Specialistisch Ambulant Pactum Rijn-Side, speelt hiermee in op de transformatie van de Jeugdzorg en de vorming van de gebiedsteams Jeugd die per 1 januari 2015 een feit zijn. Een aantal medewerkers van het team gaan ook participeren in deze gebiedsteams.
 

Willy van Wessel, teammanager: “De hulpverleners van Specialistisch Ambulant Pactum Rijn-Side zijn 80% van hun tijd ‘on the road’ bij jongeren, hun gezin of context en bij andere organisaties. Maar omdat ieder mens een ‘sense of belonging’ heeft, vormt Apeldoornseweg 37 hun thuishonk.”
 

Gedifferentieerd en wijkgericht
Specialistisch Ambulant Pactum Rijn-Side biedt o.a. een hulpmix van integrale outreachende hulp, Intensieve Orthopedagogische Gezinsbehandeling en Triple P. Naast de specialistische kenmerken is het team verankerd in de wijkstructuren door middel van stedelijk straathoekwerk en vindplaatsgerichte activiteiten.
 

Met ingang van vrijdag 12 september heeft het pand Apeldoornseweg 45 een bezoekersfunctie gekregen voor alle vormen van overleg, vergadering en eventueel contact met jongeren.
 

Met genoemde aanpassingen wil Pactum toekomstgericht en maatschappelijk georiënteerd haar continuïteit van zorg vormgeven.