Duizendste leerwerkplek Overijssel voor cliënt van Pactum


24-11-2014

Duizendste leerwerkplek Overijssel voor cliënt van Pactum

Woensdag 19 november heeft Sharon Bakker de duizendste leerwerkplek gekregen in het kader van het 1000-jongerenplan van de provincie Overijssel. Ze werd benaderd en begeleid door de projectleider van het 1000-jongerenplan van Pactum, Nell Bezema. Sharon had al een afgeronde opleiding en was gemotiveerd om fulltime te gaan werken. Ze had echter geen werkervaring. Samen met Nell heeft Sharon haar cv verbeterd. Daarnaast heeft ze sollicitatietrainingen gevolgd.
 

Het 1000-jongerenplan is een initiatief van de provincie Overijssel in samenwerking met de jeugdzorginstellingen Jarabee, Trias jeugdhulp en Pactum. Overijsselse ondernemers werken mee om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een leerwerktraject te helpen. Jongeren leren een vak, krijgen scholing en begeleiding op maat en verbeteren zo hun kansen op de arbeidsmarkt.
 

Sharon is inmiddels aan de slag gegaan bij het Deventer bedrijf Westfalen Medical. Gedeputeerde Bert Boerman van de provincie heeft samen met wethouder Hartogh Heys het duizendste certificaat uitgereikt aan Sharon. Namens Pactum waren regiomanager José de Ruyter en projectleider Nell Bezema uitgenodigd.
 

Het project is met de plaatsing van de 1000e jongere geslaagd. Met de transitie van de zorg op 1 januari 2015 nemen de gemeenten in Overijssel het initiatief over van de provincie over. Ook Deventer gaat dus door met dit bijzondere initiatief. Door deze intensieve samenwerking tussen de verschillende organisaties zullen er in de toekomst in Deventer nog meer jongeren een baan vinden.
 

Voor meer informatie kijkt u op: http://www.1000jongeren.nl/.