Circus Dagbehandeling Jonge Kind Harderwijk


08-07-2015

Circus Dagbehandeling Jonge Kind Harderwijk

Dagbehandeling Jonge Kind in Harderwijk stond de afgelopen weken in het teken van het circus. Donderdag 25 juni was het zover: de voorstelling.
Ouders en andere belangstellenden waren uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. De kinderen hadden diverse acts ingestudeerd; iets dat uiteraard veel kundigheid en geduld vraagt van onze pedagogisch medewerkers, maar het resultaat mocht er zijn.


Na een welkom door de circusdirecteur kwamen de kinderen ook binnen en kon de voorstelling beginnen. Per groep werden er diverse acts opgevoerd. Als kleine leeuwtjes ging een aantal kinderen over een parcours: door een tunnel, over een trap en vervolgens weer door een hoepel. En het gebrul maakte de act compleet. Spannend was het voor de prachtige koorddanseresjes die heel geconcentreerd over een koord liepen.

De goochelaars, Jelte en Lars, werden plotseling te voorschijn getoverd. Of stonden ze toch al achter het doek? Ook waren er sterke mannen, die zware gewichten optilden alsof ze van plastic waren.
Uiteraard was er ook muziek en dans: stoere jongens maakten muziek en mooie danseresjes zorgden voor de dans. Als afsluiting kwamen er paarden en acrobaten, die in een circus natuurlijk niet mogen ontbreken.


Onder de belangstellenden was ook wethouder Gert Jan van Noort die positief reageerde op de uitnodiging voor het circus en onder de indruk was van de voorstelling.


“Op deze manier zie ik wat er echt gebeurt op de werkvloer. Kijk hoe het werkt met de motoriek, als je ziet hoe dat meisje over een koord heen loopt en de andere kinderen door de hoepels. En dan de reacties van deze kinderen en hun ouders. Heel mooi om te zien wat er allemaal mogelijk is.” Aldus een enthousiaste wethouder, die een volgende keer graag weer van de partij is, als zijn agenda dit toe laat.


Na afloop konden de kinderen en alle belangstellenden nog even naar het plein. Terwijl de kinderen zich konden uitleven op het springkussen, konden de anderen nog even rustig napraten over de zeer geslaagde voorstelling.