Koesterklas genomineerd voor meest speciale project


04-11-2015

Koesterklas genomineerd voor meest speciale project

Project Speciaal 2015 is een initiatief dat vernieuwing en kwaliteitsverbetering in het speciaal onderwijs stimuleert. De Koesterklas, een project waarin Pactum samenwerkt met de dr. A. Verschoorschool in Nunspeet, is genomineerd voor 'meest speciale project'.

 

Al lange tijd werken Pactum jeugd- en opvoedhulp en de dokter A.Verschoorschool nauw samen. Onderwijs en hulpverlening worden op elkaar afgestemd en geïntegreerd. In mei dit jaar ging een nieuw project van start: de Koesterklas. De oorsprong voor deze specifieke aanpak ligt in Engeland, daar is het bekend als nurture group. Pactum hanteert de Koesterklas.

 

Met de Koesterklas spelen we in op een combinatie van didactische en pedagogische behoeften van o.a. kinderen met hechtingsproblematiek. Het biedt de mogelijkheid om al op zeer jonge leeftijd in te spelen op complexe problematiek. Door vroeg in te grijpen, voorkomen we zwaardere hulpverlening. Dit vergroot de ontwikkelingsmogelijkheden en het perspectief van risicokinderen aanzienlijk. Lees meer over deze Koesterklas.

 

Over de Koesterklas zeggen de juryleden: ‘Dit project toont op een mooie manier wat de meerwaarde van het speciaal onderwijs binnen “Passend Onderwijs” kan zijn: expertise ontwikkelen en deze vanuit het hart van de samenwerking beschikbaar maken voor het gehele onderwijs. De vragen van vandaag zijn immers niet de vragen van morgen.’

 

Pactum is trots dat de Koesterklas deze nominatie heeft ontvangen. Naast de Koesterklas zijn er nog twee projecten genomineerd. Het winnende project wordt bekendgemaakt tijdens Hét Congres op 27 november. Meer informatie hierover vind je op www.projectspeciaal.nl.