Bekijk de film: complimenten aan pleegouders


28-01-2016

Bekijk de film: complimenten aan pleegouders


De Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen (NVP) heeft in de Maand van het Inhuisplaatsen een complimentenactie gehouden. Op vier plekken in Nederland werden pleegouders in het zonnetje gezet. Pleegkinderen maakten een kunstwerk op canvasdoek en werden hierbij geholpen door de wethouder Jeugdzorg van hun gemeente. Op basis van het gesprek dat zij voerden tijdens het maken van het kunstwerk, deelde de wethouder een compliment uit aan de pleegouder(s). Zie hieronder het resultaat en de mooie reacties van de pleegouders!


Bekijk de film
Klik hier om de film te bekijken.

Ook pleegkinderen Pactum deden mee
Twee pleegkinderen in Apeldoorn maakten samen met wethouder Paul Blokhuis een mooi graffitikunstwerk. De kinderen wonen bij hun oma. De wethouder heeft met de kinderen gesproken over onder andere hun leefsituatie. Het was voor alle betrokkenen een hele leuke ontmoeting.

Het kunstwerk is gemaakt onder leiding van een graffiti-artist. In het graffitikunstwerk zijn allerlei elementen uit het leven van de kinderen en hun oma verwerkt, zoals de hobby van oma, de sportclubs van de kinderen en een kerktoren van de gezamenlijke vakantie in Spanje.