Pactum organiseert groepstraining TripleP voor ouders


14-09-2012


Pactum organiseert binnenkort in de regio Deventer een groepstraining Positief Opvoeden (TripleP) voor ouders. De training is bedoeld voor ouders van kinderen in de leeftijd van 1 tot 12 jaar die hun opvoedingsvaardigheden verder willen ontwikkelen. Bent u geïnteresseerd in deze gratis groepstraining, dan kunt u zich vóór 10 oktober 2012 aanmelden door uw naam, adres, telefoonnummer en de leeftijd van uw kind(eren) te mailen naar kieftenbeld.l@pactum.org
. Na aanmelding nemen wij contact op voor een kennismaking.

 

De bijeenkomsten in Deventer vinden plaats op dinsdag 30 oktober, 6 november, 13 november en 20 november 2012 van 19.30 tot 21.30 uur.

 

Ook in de regio Noord-Veluwe organiseert Pactum regelmatig groepstrainingen voor ouders. Voor meer informatie daarover kunt u contact opnemen met Ellen Breddels, breddels.e@pactum.org.


Wat leert u?
Tijdens de groepstraining Positief Opvoeden (TripleP) leert u verschillende opvoedvaardigheden. Door positief opvoeden kunt u lastig gedrag bij uw kind voorkomen. Lastig gedrag corrigeren is dan minder vaak nodig. Dat is goed voor de band tussen u en uw kinderen en voor de sfeer binnen het gezin. U leert hoe u als ouder de ontwikkeling van uw kinderen kunt stimuleren en ondersteunen. En hoe u omgaat met ongewenst gedrag. Daardoor wordt het voor u als ouder makkelijker om consequent, rustig en voorspelbaar te reageren.

Hoe is de groepstraining opgezet?
De eerste afspraak is een individuele kennismaking met één van de trainers. U vult vragenlijsten in over uw opvoedstijl en het gedrag van uw kind(eren). Tijdens de groepsbijeenkomsten oefent u verschillende vaardigheden. Aan de hand van (huiswerk)opdrachten gaat u zich die eigen maken. Na de groepsbijeenkomsten hebt u nog drie keer telefonisch contact met een van de trainers over uw persoonlijke opvoedervaringen en het toepassen van datgene wat u hebt geleerd in uw eigen thuissituatie. Na afronding van de telefonische sessies is er nog een laatste afsluitende groepsbijeenkomst.