Landelijke Pleegzorgdag 2013: een dag plezier voor pleeggezinnen


13-03-2013

Landelijke Pleegzorgdag 2013: een dag plezier voor pleeggezinnen

Staatssecretaris Van Rijn van het ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Sport, bezoekt de Landelijke Pleegzorgdag en is bij de opening aanwezig. De staatssecretaris ontvangt het eerste exemplaar van het prentenboek ‘Het meisje met het omgekeerde magneetje’ uit handen van de auteurs, de pleegmoeders Cornelie en Linda. Een uniek prentboek dat het onderwerp hechting bespreekbaar maakt voor jonge (pleeg)kinderen. Het openingsprogramma wordt feestelijk afgesloten met het oplaten van 3.500 ballonnen. Hiermee vraagt Pleegzorg Nederland aandacht voor de werving van nieuwe pleegouders. Het aantal ballonnen staat symbool voor het aantal nieuwe pleegouders dat Pleegzorg Nederland dit jaar zoekt.

 

Na het oplaten van de ballonnen gaan fractieleden van de Tweede Kamer tijdens een lunch in gesprek met pleegouders en pleegkinderen. Pleeggezinnen hebben na de opening de hele dag vrije toegang tot het attractiepark.

 

Sinds 2005 organiseert Pleegzorg Nederland elke twee jaar de Landelijke Pleegzorgdag voor pleeggezinnen. Pleegzorg Nederland biedt, samen met het Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Kinderpostzegels Nederland, pleeggezinnen  een gezellig uitstapje aan om zo waardering te tonen voor hun inzet. De organisatoren verwachten circa 12.000 bezoekers per dag. Onder deze bezoekers zijn dit jaar 960 pleegouders en pleegkinderen van Pactum. De benodigde kaarten zijn inmiddels verstuurd naar de pleeggezinnen. Dit evenement maakt zichtbaar dat vele duizenden pleegouders zich - meestal onzichtbaar - inzetten voor de zorg en opvoeding van een kind van een ander.

 

Informatie hoofdsponsors

Deze dag plezier voor pleeggezinnen is mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Kinderpostzegels Nederland. Dit zijn de twee belangrijkste fondsen voor de pleegzorg.

Kinderhulp helpt kinderen met minder kansen. Kinderen die door (financiële) problemen buitenspel komen te staan. Kinderhulp wil ook deze kwetsbare groep volwaardig laten deelnemen aan onze maatschappij. Met bescheiden financiële bijdragen voor kindgerichte, praktische zaken zoals een fiets, sporten of een vakantiekamp. Meer informatie over de activiteiten van Kinderhulp leest u op www.kinderhulp.nl.

Kinderpostzegels is een fonds voor en door kinderen, bekend van de jaarlijkse Kinderpostzegelactie. De stichting zet zich in voor de veiligheid en ontwikkeling van kwetsbare kinderen. Vanuit haar pleegzorgprogramma wordt een groot aantal projecten en activiteiten gesteund, waaronder voorlichting (kleuter DVD ‘Een spannende dag voor Anna’), methodiekontwikkeling en wetenschappelijk onderzoek. Meer informatie over de activiteiten van Kinderpostzegels leest u op www.kinderpostzegels.nl.

 

Beide sponsors bemannen tijdens het weekend een stand bij restaurant ‘Het Witte Paard’ op het Anton Pieckplein. Hier delen zij onder andere gratis knikkers en ballonnen uit.