Hulp thuis is de basis


Het liefst helpen we u en uw kind thuis, in uw eigen vertrouwde omgeving. Dat is immers waar de problemen zich voordoen en waar we samen kunnen werken aan oplossingen. Daarbij zoeken we de samenwerking met het hele gezin: ouders en broertjes of zusjes. Beslissingen over de hulp nemen we gezamenlijk. In overleg met u betrekken we ook anderen die steun kunnen bieden, zoals familieleden, buren of de leerkracht op school.

Wat houdt het in?
De hulp thuis richt zich op anders met elkaar leren omgaan, duidelijk leren zijn of gevoelens en behoeften naar elkaar leren uitspreken. Samen met de hulpverlener stelt u vast aan welke doelen u wilt werken. Er zijn verschillende vormen van hulp thuis mogelijk: van het coachen van u als ouder in de opvoeding tot intensieve vormen van gezinsbegeleiding.

Soms is tijdelijk meer nodig
Soms is alleen hulp thuis niet voldoende. Dan kijken we samen met u welke mogelijkheden er zijn om uw kind tijdelijk elders te begeleiden. De hulp thuis kan dan bijvoorbeeld worden uitgebreid met hulp op een van onze locaties. Ook kunnen wij aanvullende trainingen en therapieën bieden.

 

 

 

 


"We maken niet meer de hele dag ruzie" Annet had steeds heftigere ruzies met haar puberende dochter Zoë (15 jaar). > lees verder

------------------------------

"We hebben geleerd hoe we weer positief met Bram om kunnen gaan" Bram (3 jaar) was erg druk, agressief en luisterde slecht. > lees verder

------------------------------