pleegzorg
Ontdek of pleegzorg bij u past


Pleegouder worden doet u natuurlijk niet zomaar. U wilt graag weten wat er van u wordt verwacht en wat u van ons kunt verwachten. Pactum begeleidt pleeggezinnen in de regio Noord-Gelderland, Midden-IJssel en Stedendriehoek. Wij helpen u graag ontdekken of pleegzorg bij u past.

Bezoek een informatieavond
Natuurlijk kunt u ons altijd bellen en een informatiepakket aanvragen. Wij vragen u dan ook om een informatieavond (klik hier voor data) te bezoeken die wij regelmatig organiseren in Apeldoorn, Deventer en Harderwijk. Hier hoort u wat het inhoudt om pleegouder te zijn en kunt u vragen stellen aan een ervaren pleegouder. Zo kunt u een goede afweging maken of u pleegouder wilt worden.

Volg het voorbereidingsprogramma
Als u zich aanmeldt om pleegouder te worden, nodigen wij u uit om deel te nemen aan een voorbereidingsprogramma. U volgt dit programma samen met andere beginnende pleegouders. Daarnaast voeren we een aantal persoonlijke gesprekken bij u thuis. Rondt u het voorbereidingsprogramma positief af en besluit u inderdaad om pleegouder te worden, dan nemen wij u op in ons pleeggezinnenbestand. Vanaf dat moment bent u beschikbaar als pleegouder.