Vragen en antwoorden


Als je hulp krijgt van Pactum wil je vast weten hoe dat precies werkt. Hier geven wij alvast antwoord op vragen die vaak aan ons gesteld worden. Staat jouw vraag er niet bij? Dan kun je ons uiteraard altijd bellen of mailen.

> Hoe regel ik hulp?

> Wat kost de hulp?

> Moet ik wachten op hulp?

> Hoe zit het met mijn privacy?

> Wat kan ik doen als ik ontevreden ben?

We doen onze uiterste best voor jou en je ouders. Maar dat wil niet zeggen dat we nooit een fout maken, of nooit iets doen waarop je ons wilt aanspreken. Als je niet tevreden bent, vertel dit dan aan je hulpverlener, zijn of haar leidinggevende of de directie van Pactum. Samen kijken we dan hoe we het kunnen oplossen. Vind je het spannend om over je klacht te praten? Dan kun je iemand meenemen om je te steunen. Je kunt je ook laten ondersteunen door de vertrouwenspersoon jeugdzorg in Gelderland. Het telefoonnummer van de vertrouwenspersoon is (026) 384 28 26. Deze is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Je kunt ook mailen naar > vertrouwenspersoon@zorgbelanggelderland.nl.

Heb je je klacht besproken en ben je nog steeds niet tevreden? Dan kun je een onafhankelijke Klachtencommissie inschakelen. Deze werkt voor meerdere jeugdzorginstellingen in Gelderland. Voor meer informatie kun je terecht bij de Gezamenlijke Klachtencommissie (GKC), Postbus 114, 6800 AH Arnhem.

Klik hier voor de klachtenregeling.