Sluiten Terug

De Week van de Pleegzorg is van start gegaan! Met de nieuwe wervingscampagne openjewereld.nu is er aandacht voor het belang van pleegzorg. De aftrap vond op 30 oktober plaats met radio-dj Gijs Staverman. Gijs is zelf ook pleegouder.

Het aantal nieuwe pleegouders neemt al jaren af. Dit heeft tot gevolg dat het vinden van de ideale match voor kinderen steeds minder goed lukt. Om meer kinderen, meer kansen te geven, zijn jaarlijks 3.500 níeuwe pleegouders nodig. Tijdens de Week van de Pleegzorg is hier extra aandacht voor.

De landelijke campagne is er ook voor pleeggezinnen. Door heel Nederland worden verschillende activiteiten georganiseerd voor pleeggezinnen en er is op 6 november een landelijke pleeggrootouderdag.

Vanuit de media was er veel belangstelling voor de start van de Week van de Pleegzorg en de aftrap van de campagne ‘Open je Wereld.nu’. Er zijn op 30 oktober opnames gemaakt voor het NOS journaal en andere nieuwsprogramma’s (radio en tv). Ook was Gijs Staverman samen met pleegmoeder Nel te gast bij Beau, een talkshow op televisiezender RTL 4.

De Week van de Pleegzorg duurt tot en met 6 november. Bekijk voor meer informatie de website openjewereld.nu

Delen