Sluiten Terug

Pactum gaat verder met Bijzonder Jeugdwerk en Rubicon

Jeugdzorgaanbieders Bijzonder Jeugdwerk en Rubicon gaan per 1 januari 2022 verder onder de naam Pactum. Vanaf die datum vormen de Brabantse jeugdzorgaanbieder Bijzonder Jeugdwerk en de Limburgse organisatie Rubicon jeugdzorg samen met Pactum één stichting voor hulp en ondersteuning aan kinderen, jongeren en hun gezinnen.

De drie jeugdzorgaanbieders werkten al langer samen onder de vlag van VIGO, waar ook ggz en forensische zorg onder valt (www.vigogroep.nl). Het is een logische stap om alle jeugdexpertise te bundelen in één stichting en samen de beste zorg te bieden. De instellingen blijven ieder werkzaam in hun eigen regio.

Pactum blijft dichtbij en in verbinding, zoals u van ons gewend bent!

Eigen kracht verder brengen

Kenmerkend voor Pactum is en blijft de positieve aanpak, gericht op mogelijkheden en krachten binnen het gezin. De specialist in opvoeding, behandeling en talentontwikkeling verleent hulp en ondersteuning waar dat nodig is. Bij gezinnen thuis, in de wijk, in pleeggezinnen of op (verblijf)locaties. Met als doel dat jeugdigen (0-27 jaar) en gezinnen weer zelfstandig verder kunnen en weer een positieve toekomst tegemoet kunnen zien.

Krachten bundelen

“Vanuit verbinding werken we samen aan verbetering”, is de visie van Pactum-directeur René Koëter, verantwoordelijk voor regio Oost. “Daarom bundelen we de krachten, zodat we samen met onze partners kunnen werken aan een nog betere jeugdhulpverlening.” Pactum werkt samen met het eigen netwerk van het gezin, maar ook met partners in onderwijs, werk, welzijn, gezondheid, wonen en financiën. Daarnaast zet Pactum in op het versterken van netwerken in de gemeenten waar zij werkzaam is, zodat gezinnen optimaal ondersteund worden.

Contactgegevens en hoofdlocaties bekijken?

naar contact
Delen