Sluiten Terug
Home / Complimenten en klachten

 

 

Complimenten en klachten

We doen onze uiterste best voor u, uw kind en uw gezin. Maar dat wil niet zeggen dat we nooit een fout maken, of nooit iets doen waarop u ons wilt aanspreken. Als u ontevreden bent over de hulp, kunt u dit bespreken met uw hulpverlener. Komt u er samen niet uit dan kunt u uw klacht kenbaar maken door een mail te sturen naar klachtenfunctionaris@pactum.org Een medewerker neemt uw klacht dan in behandeling en maakt een afspraak voor een gesprek.

Wilt u over uw klacht praten? Neem dan contact op met het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg, vertrouwenspersonen in de jeugdhulp. Bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 16.30 uur via 088 55 51 000. Bekijk ook de website www.akj.nl.   Het A.K.J. kan u ook ondersteunen bij het verwoorden, het indienen en het afhandelen van een klacht.

Heeft u uw klacht besproken en bent u nog steeds niet tevreden? Schakel dan de onafhankelijke Klachtencommissie in. Deze werkt voor meerdere jeugdzorginstellingen in Gelderland en bestaat uit personen die niet aan deze instellingen verbonden zijn. Voor meer informatie kunt u terecht bij de Gezamenlijke Klachtencommissie door een e-mail te sturen naar klachten@gkcjeugdzorg.nl. Of per post: Postbus 332, 6800 AH Arnhem

Bekijk de Klachtenregeling van de onafhankelijke Klachtencommissie.