Sluiten Terug

Ben jij die gezinsbehandelaar die KINGS in Deventer tot een succes gaat maken? Vind je het leuk om deze behandeling op te zetten met een nieuw team?

Vanuit de samenwerking met de organisaties Accare, Ambiq, Jeugd GGZ en Pactum zoeken wij professionals met passie en enthousiasme die houden van een uitdaging en samen een nieuw KINGS team willen gaan opzetten op een locatie in Deventer.

KINGS staat voor Kind IN Gezond Systeem en is een gefaseerd behandelmodel, dat is ontwikkeld voor jeugdigen met ernstige gedragsproblemen en hun ouders. De jeugdigen en hun ouders zijn voor opname slachtoffer geweest van ingrijpende interpersoonlijke gebeurtenissen.

Het doel van het KINGS behandelmodel is om alle gezinsleden, zowel gezamenlijk als individueel, behandeling aan te bieden in een klinische setting, zodat zij daarna weer met een gezonde basis in de samenleving kunnen integreren. Indien nodig met ambulante vervolgbehandeling. KINGS focust op zowel traumaverwerking van het kind en de ouders, als op het vergroten van de sensitiviteit en opvoedvaardigheden van de ouders. Het doel hiervan is dat de jeugdige veilig terugkeert in een gezond systeem.

Het model kent drie verschillende fases. De ouder doorloopt dezelfde fases als het kind, maar loopt telkens een fase voor op het kind. Hierdoor is de ouder in staat het kind tijdens de behandeling te ondersteunen.

Je werkt intensief samen met een team van behandelaren die dagelijks aanwezig zijn bij de ouders om hen te ondersteunen. De behandelaren zullen na de dagelijkse traumabehandeling de ouders en kinderen opvangen op de leefgroep.

Er vindt op dit moment veel promotie onderzoek plaats naar de effectiviteit van KINGS. De praktijk is in elk geval veelbelovend, 95% van de kinderen kan bij de biologische ouders blijven wonen en daarmee voorkomt KINGS veel uithuisplaatsingen. Sinds 2008 zijn al ruim 300 gezinnen behandeld vanuit onze kliniek in Smilde.

Deze succesvolle ontwikkeling willen we graag verder uitbreiden! Hiervoor zijn wij op zoek naar professionals die een nieuw team gaan vormen in Deventer.

Wat houdt de functie in?

Ieder speelt vanuit zijn eigen expertise een cruciale rol bij het weer in ontwikkeling brengen van kinderen en jongeren met psychische problemen waarbij het accent van de behandeling op trauma ligt. We maken hierbij gebruik van bewezen best werkzame behandelmethoden cognitieve gedragstherapie en EMDR. We leveren maatwerk door aan te sluiten bij de specifieke vraag van kind en ouders/verzorgers. Je participeert actief in intakegesprekken met het kind / de jongere en ouders, en je coördineert en evalueert de deelbehandeltrajecten. We zoeken professionals met ideeën die helpen KINGS verder door te ontwikkelen.

KINGS in de pers

Wil jij hiermee aan de slag gaan en een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van KINGS in Deventer?

Wij zoeken ervaren HBO geschoolde groepsleider / pedagogisch medewerkers bij voorkeur met een opleiding tot CGW (cognitief gedragstherapeutisch werker) en met kennis van de psychiatrie en systeemgericht werken.

Twijfel je of je met je achtergrond in aanmerking kunt komen? Neem dan graag contact op met ons.

 

Wat vragen we verder van je?

  • Een afgeronde relevante opleiding en een SKJ registratie;
  • Een actieve en verbindende rol. Je levert graag een bijdrage bij een nieuw op te zetten team;
  • Pionierend en toonaangevend in het vakgebied; je deelt je kennis graag met collega’s;
  • Flexibel inzetbaar en bereid tot het werken in onregelmatige diensten;
  • Teamspirit en reflecterend op je eigen rol en de dynamiek in het team

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende en professionele, ontwikkelrijke werkomgeving; een plek waar je je op jouw eigen vakgebied gedegen kunt ontwikkelen en waar je de kans krijgt om nieuwe ideeën in de praktijk te brengen.

  • Vrijheid en verantwoordelijkheid om bij te dragen aan je eigen ontwikkeling en aan de doorontwikkeling van het KINGS behandelmodel;
  • Persoonlijke ontwikkeling (on the job) en opleidingsmogelijkheden;
  • Collega’s vol passie die handelen volgens de kernwaarden: Lef, Volhardend en Iedere dag beter.
  • De gekozen kandidaten zullen in dienst komen bij JeugdGGZ of Pactum, met hun bijbehorende CAO en secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Een jaarcontract, die bij wederzijdse positieve evaluatie en voortgang van het Kings project kan worden verlengd.

Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd en er worden referenties ingewonnen.

Delen

Meer informatie en solliciteren

Vragen? Neem contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over

Wil je meer informatie over de sollicitatieprocedure, stuur dan een mail naar overijssel.regiodirectiesecretariaat2@accare.nl.   

Wil je meer informatie over de functies, neem dan contact op met een contactpersoon van de organisatie:

Accare : Nienke Keizers, n.keizers@accare.nl

Ambiq: Hilly de Klein, h.deklein@ambiq.nl

Pactum: Marian Klein Hesselink, m.kleinhesselink@pactum.org

Jeugd GGZ: Jan Schoorlemmer, j.schoorlemmer@jeugdggz.com

De sluitingsdatum van deze vacature is 9 oktober 2020. De gesprekken vinden plaats op woensdag 21 oktober 2020.