Sluiten Terug
Home / Jongeren / Jongeren maak kennis

Maak kennis met ons

Benieuwd naar ervaringen van andere jongeren? Wil je weten wat je kunt verwachten in ons fasehuis of bij Leerboerderij de Grote Brander? En waar je Pactum kunt vinden? Kijk dan snel verder.

Ervaringen van jongeren

 

"Het lukte me om weer te gaan studeren"

Jessica (21): “Ik heb best wat nare jaren achter de rug en voelde me erg onzeker. Het lukte me gelukkig wel om mijn verslaving te overwinnen. Maar zonder opleiding en werk zag ik de toekomst somber in. Met hulp van Pactum lukte het me om weer te gaan studeren. Voor mijn psychische problemen verwezen ze me door naar een GGZ-instelling waar ik nu wekelijkse gesprekken heb. Mijn doelen zijn behaald. Ik ben erg blij en vooral trots op mezelf!”

"Ik leerde om over mijn gevoelens te praten"

Nadat de moeder van Karima (16) was overleden, had ze steeds vaker ruzie met haar vader en broertje. Karima: “Het was gewoon niet leuk meer thuis. Nu zie ik ook wel dat ik me eigenlijk best wel bitchy gedroeg. Het was echt nodig dat ik een tijdje ergens anders ging wonen. Ik woon nu in een huis samen met een paar andere jongens en meiden. Van mijn begeleiders hier heb ik geleerd om over mijn gevoelens te praten. Dat helpt, al ben ik soms nog steeds heel erg boos. Maar ’s ochtends ben ik altijd vrolijk. Sinds kort ga ik daarom bij mijn vader en broertje ontbijten voordat ik naar school ga. Dat gaat goed en is zelfs heel gezellig. Binnenkort ga ik voor het eerst weer een heel weekend naar huis. Heb ik zin in!”

"Soms neem ik even een time-out"

Jamal (14) heeft ADHD en is vaak erg druk. “Soms ontploft er gewoon iets in mijn hoofd en dan doe en roep ik dingen die ik eigenlijk helemaal niet wil. Mijn ouders weten gelukkig goed hoe ze met me om moeten gaan. Maar op school is dat anders. Ik word vaak de klas uitgestuurd en heb eigenlijk nog maar één vriend over. Sinds een tijdje ga ik naar een onderwijszorgcentrum. Daar krijg ik les met een klein groepje andere jongeren die even een time-out nodig hebben. En ook na school blijf ik daar vaak nog een paar uur. Kan ik huiswerk maken, gamen met andere jongeren en gesprekken voeren met mijn begeleider. Samen met hem heb ik al een manier gevonden om mezelf in de hand te houden als ik boos of agressief word: dan loop ik weg en ga even helemaal alleen ergens zitten. Neem ik dus ook even een time-out. In de klas kan ik dat natuurlijk niet doen, maar volgens mijn begeleider is dit een goede eerste stap.”

Wil je meer weten over Pactum en onze hulpverlening? Wij beantwoorden graag je vragen!

Neem contact op