Sluiten Terug
Home / Pleegouders maak kennis

Maak kennis met ons

Benieuwd naar ervaringen van andere pleegouders? Wilt u weten wat u kunt verwachten van onze hulpverlening? En waar u Pactum kunt vinden? Kijk dan snel verder.

Ervaringen van pleegouders

 

“Op de kinderboerderij begon hij te praten”

Petra (36) werkt als secretaresse in een verpleeghuis en heeft geen relatie. Wel een pleegzoon, Max van 8 jaar, die een paar dagen in de week bij haar is. Petra: “In het begin was het niet gemakkelijk om contact te krijgen met Max. Zaten we de hele middag met de autootjes te spelen zonder iets te zeggen. Toen we een keer samen naar de kinderboerderij gingen, kwam hij los en begon hij eindelijk te praten. Nu kletst hij me meestal de oren van het hoofd. Max is elk weekend bij mij en ook op woensdagmiddag. Dan blijft hij slapen en breng ik hem ’s ochtends naar school. We hebben het leuk samen en meestal gaat hij uitgerust naar huis. Dat merken zijn ouders ook en daardoor kunnen zij de opvoeding de rest van de week zelf goed aan. Ik ben blij dat ik Max die structuur en geborgenheid kan bieden. En hij brengt op zijn beurt veel gezelligheid in mijn huis.” Lees meer

“Ik ben oma en moeder tegelijk”

De zoon en schoondochter van Ans (58) kunnen zelf niet voor hun zoontje Bas zorgen. Ans: “Ze kunnen door hun verslaving al niet voor zichzelf zorgen, laat staan voor een kind. Ze kregen thuis hulp van Pactum, maar dat was niet voldoende. Samen hebben we besloten dat Bas bij mij zou komen wonen. Dat is nu zo’n drie jaar geleden. Bas ziet zijn ouders een paar keer per week. Ik ben oma en moeder tegelijk en dat vind ik wel eens moeilijk. Gelukkig krijg ik als netwerkpleegouder hulp van Pactum. Mijn pleegzorgbegeleider bracht mij op het idee om één keer in de week een echt oma-dingetje met Bas te doen. Dan gaan we samen kliederen: koekjes bakken, knutselen of buiten door de regen lopen…Van die momenten geniet ik volop!”

"Ik zie haar niet meer als mijn pleegzus, ze is gewoon mijn zus"

Natasja (14) is er helemaal aan gewend dat ze sinds drie jaar een pleegzus heeft. Inmiddels zijn het de dikste vriendinnen. Natasja: “Imane kwam bij ons wonen toen ze 10 was en al snel bleek dat haar vader niet meer voor haar kon zorgen. Omdat haar moeder is overleden, blijft ze nu bij ons wonen. Eigenlijk zie ik haar allang niet meer als mijn pleegzus, ze is gewoon mijn zus.” Ook pleegzus Imane ervaart dat zo. “Eigenlijk zeg ik alleen nog dat ik een pleegkind ben als ik het aan anderen moet uitleggen. Soms vragen mensen ernaar, want we lijken nu eenmaal totaal niet op elkaar.”

Wil je meer weten over pleegzorg bij Pactum en onze hulpverlening? Wij beantwoorden graag je vragen!

naar Pactum Pleegzorg