Sluiten Terug
Home / Ons aanbod / Hulp in de eigen omgeving (> 16 jaar)

Hulp in de eigen omgeving

Pactum biedt hulp aan onder andere kwetsbare jongeren van 16 tot en met 25 jaar, aanstaande jonge moeders en jongeren die zelfstandig wonen. Het zijn jongeren die vragen hebben op meerder gebieden. We bieden deze ondersteuning in de eigen leefomgeving: thuis, op school, op straat of bij de (sport)vereniging. Jongeren hebben vaak vragen over wonen, scholing of werk, de omgang met vrienden en familie of financiën. Mocht de jongere (tijdelijk) geen woning hebben dan kunnen ze bij ons terecht.

Dit houdt het in

Bij Pactum hebben wij in de regio’s Arnhem en Deventer teams Ambulant 16+ (In de regio Arnhem ook bekend als het voormalige Rijn-side, met ruim 20 jaar ervaring). Deze teams maken zich sterk voor kwetsbare jongeren van 16 t/m 25 jaar die op een of meer leefgebieden problemen hebben. Jongeren die zijn vastgelopen in hun leven vinden het vaak lastig om voor hun problemen hulp te vragen. Zij vinden de stap naar hulpverlening te groot en/of hebben een langdurige  hulpverleningsgeschiedenis. Team Ambulant 16+ biedt een persoonlijke, laagdrempelige en outreachende aanpak. Ook als alles mis lijkt te gaan, zijn er momenten dat het wél goed gaat. De hulp in de eigen leefomgeving is erop gericht om die momenten te benutten en te versterken. Samen maken we een plan waarin staat wat de jongere wil bereiken, hoe zij hieraan gaan werken en wie zij daarbij willen betrekken. Tijdens de hulp werken we stap voor stap samen aan oplossingen die de jongere zelf wil en kan uitvoeren. De hulp is altijd tijdelijk- zo kort als het kan en zo lang als nodig.

De hulp in de eigen omgeving is altijd maatwerk.

Dit is het resultaat

Het doel van de hulp in de eigen leefomgeving is dat jongeren met steun van mensen uit hun omgeving op eigen kracht kunnen meedoen in de samenleving. Ze weten bij wie zij voor hulp of steun terecht kunnen en kunnen binnen hun eigen mogelijkheden zo duurzaam mogelijk participeren in de maatschappij.

Aanmelden

Voor jongeren onder de 18 jaar is voor hulp bij Pactum een verwijzing nodig. Bijvoorbeeld van de huisarts, het Centrum voor Jeugd en Gezin of van het wijkteam. U kunt via ons aanmeldformulier (zie hieronder) de jongere verwijzen.

Voor jongeren ouder dan 18 jaar uit de regio Arnhem en Deventer is geen verwijzing nodig. Jongeren uit Arnhem kunnen direct contact opnemen met Laura Teunissen (06-43728011) of Shai Blum (06 – 51751475) of e-mail rijnside@pactum.org.
Jongeren uit de regio Deventer kunnen rechtstreeks met ons contact opnemen via ons algemene telefoonnummer 088 – 19 91 299 of email zc@pactum.org. Of hun gegevens achter te laten op het contactformulier voor jongeren:

Neem contact op

 

Direct aanmelden

   Naar het formulier

Precies weten waar je aan toe bent

image description

Regiomanagers stellen zich voor

Alina de Lange

Aandachtsgebied Verblijf

Liselotte Heijting

Aandachtsgebied Pleegzorg

Marian Klein Hesselink

Aandachtsgebied Ambulant