Sluiten Terug
Home / Ons aanbod / Hulp in de eigen omgeving (> 16 jaar)

“Zelfs als alles tegenzit, en je niemand hebt om op terug te vallen? Wij helpen je om je problemen aan te pakken!

Ook elke jongere tussen 16 en 26 jaar heeft het recht zich te kunnen ontwikkelen in een veilige omgeving en een eigen toekomst vorm te geven. Soms zijn er omstandigheden die dat moeilijk maken; bij jezelf of bij je omgeving en heb je te maken met problemen:

thuis met je ouders in omgaan met leeftijdsgenoten op weg naar zelfstandig wonen op school of werk met financiën met een (aanstaand) ouderschap met jezelf (zoals somberheid of een verslaving) omdat je binnenkort misschien geen dak meer boven je hoofd hebt.

Als je het gevoel hebt dat alles tegenzit, dat problemen zich opstapelen en dat ook eerdere hulpverlening niet heeft gewerkt. Dan kun je je behoorlijk alleen voelen, somber zijn of sneller boos worden. En je weet dat je hulp moet inschakelen, maar het lukt of je durft dit nog niet. Dan zijn wij er voor jou. Zodat jij voortaan weer op eigen kracht verder kunt.

 

Hoe kunnen wij je helpen?

 • We proberen je zo snel mogelijk te helpen, in je eigen omgeving, om erger te voorkomen.

  We proberen je zo snel mogelijk te helpen, in je eigen omgeving, om erger te voorkomen.

  Ons team bestaat uit enthousiaste, creatieve en flexibele ambulante medewerkers.

  We zijn laagdrempelig bereikbaar en we zoeken je op in je eigen leefwereld (outreachend). We spreken graag af daar waar jij je prettig voelt: bij jou thuis, bij ons op kantoor, op school of gewoon ergens buiten.

  Hoe eerder wij je kunnen helpen, des te beter kunnen we voorkomen dat problemen groter worden of escaleren.

 • We staan naast je en gaan samen op zoek naar wat jij nodig hebt.

  We staan naast je en gaan samen op zoek naar wat jij nodig hebt.

  Wij begrijpen goed dat je een hulpverlener nodig hebt, die jou begrijpt en samen met jou de problemen aanpakt. Een vaste begeleider die naast je blijft staan, waar je op kunt terugvallen, en die er steeds voor je is om je te helpen, ook op de moeilijke momenten!

  Samen gaan we kijken naar wat jij nodig hebt om je leven weer op de rit te krijgen. Op jouw eigen tempo voorkomen we dat de problemen groter worden.

  Soms heb je misschien geen directe hulpvraag, maar loop je toch vast door bepaald gedrag waar je steeds niet van af kunt komen. Ook dan gaan we op zoek naar de reden van dit gedrag en kunnen we je helpen om hier meer grip op te krijgen.

   

 • We coachen en begeleiden je om de problemen echt op te lossen

  We coachen en begeleiden je om de problemen echt op te lossen

  We hebben een groot netwerk en werken samen met andere organisaties waarmee we de juiste hulp vinden om jouw problemen aan te pakken. Door onze ervaring weten we de weg te vinden naar allerlei instanties. Soms kunnen zij jou beter helpen. Dan gaan wij samen kijken hoe je daar terecht kunt komen en verder wordt geholpen.

  Hoe dan ook: Wij geven niet op! Ook als alles mis lijkt te gaan, zijn er momenten dat het wél goed gaat.

  Met hulp in je eigen omgeving richten we ons juist op die momenten die wél goed gaan. Stap voor stap vinden we oplossingen die je als jongere zelf wil en kan uitvoeren. En we maken we een plan zodat jij weer grip kunt krijgen op de situatie.

  Soms bieden we dan hele praktische ondersteuning. We helpen je bijvoorbeeld zoeken naar een kamer. Of we gaan op huisbezoek. We helpen je bij het maken van belangrijke afspraken en gaan dan eventueel met je mee. Bijvoorbeeld naar school, naar het UWV of een gemeenteloket. En heb je te maken met psychische problemen, ook dan ondersteunen we je om hier meer grip op te krijgen.

  En wanneer we je weer op weg hebben geholpen, zorgen we samen voor een netwerk om jou heen, dat jou kan blijven helpen. Ook na de begeleiding door ons team ambulant 16+.

   

Ons team en straathoekwerk in Arnhem

image description

Ons team in Deventer

image description

Regiomanager & operationeel manager

Marian Klein Hesselink

Regiomanager Ambulant