Sluiten Terug
Home / Ons aanbod / Hulp in de eigen omgeving

Hulp in de eigen omgeving

Pactum biedt hulp aan gezinnen met kinderen, aanstaande jonge moeders en jongeren die zelfstandig wonen. We bieden deze ondersteuning in de eigen leefomgeving: thuis, op school, op het kinderdagverblijf of bij de (sport)vereniging. Vaak hebben ouders vragen over de opvoeding en ontwikkeling van hun kind. Jongeren hebben vaak vragen over wonen, scholing of werk, de omgang met vrienden en familie of financiën.

Dit houdt het in

Ook als alles mis lijkt te gaan, zijn er momenten dat het wél goed gaat. De hulp in de eigen leefomgeving is erop gericht om die momenten te benutten en te versterken. Samen maken we een plan waarin staat wat het gezin of de jongere wil bereiken, hoe ouders en jongeren hieraan gaan werken en wie zij daarbij willen betrekken. Tijdens de hulp werken we stap voor stap samen aan oplossingen die het gezin of de jongere zelf wil en kan uitvoeren.

De hulp in de eigen omgeving is altijd maatwerk. Soms zetten we een specifieke methodiek in, zoals PMTO, NIKA, adoptiehulpverlening of IAG. Ook kunnen we aanvullende (individuele) therapieën, trainingen, behandelingen of observaties en diagnostiek inzetten.

Dit is het resultaat

Het doel van de hulp in de eigen leefomgeving is dat ouders met steun van mensen uit hun omgeving de opvoeding van hun kind(eren) weer zelfstandig aankunnen. En dat jongeren op eigen kracht kunnen meedoen in de samenleving en weten bij wie zij voor hulp of steun terecht kunnen.

We bieden hulp in de eigen omgeving in de regio’s Achterhoek, Centraal Gelderland, Food Valley, IJsselland, Midden IJssel-Oost Veluwe, Noord Veluwe, Rijk van Nijmegen, Rivierenland en Twente.

Direct aanmelden

   Naar het formulier

Precies weten waar je aan toe bent

image description

Regiomanager

Marian Klein Hesselink

Regiomanager Ambulant