Sluiten Terug

Dagbehandeling 12+

De dagbehandeling 12+ biedt behandeling en begeleiding aan jongeren met (complexe) gedragsproblematiek in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. De jongeren die op de dagbehandeling worden geplaatst zijn om uiteenlopende redenen (tijdelijk) niet in staat om deel te nemen aan regulier dagelijks onderwijs of te begeleiden naar een passende plek op de arbeidsmarkt.

Op de dagbehandeling werkt een professioneel team aan een op maat gemaakt behandelplan. Op basis van een gestructureerde analyse, indien nodig aangevuld met diagnostisch onderzoek, wordt bepaald wat de individuele onderwijs- en opvoedbehoeften zijn van de jongere en wat de ondersteuningsbehoefte is van ouders.

De behandeldoelen worden samen met het netwerk van de jongere opgesteld. In de behandeling wordt het netwerk actief betrokken, ingezet en ondersteund, zodat de jongere optimale ondersteuning krijgt.

De dagbehandeling werkt systeemgericht, oplossingsgericht en op basis van het sociaal competentiemodel. Als het nodig is, kan er individuele- en/of gezinstherapie worden aangeboden, zoals Cognitieve Gedragstherapie, Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) en mediatietherapie. Pactum werkt volgens de aanbevelingen vanuit de Richtlijnen Jeugdhulp.

Naast de individuele behandeling is er aandacht voor de algemene ontwikkeling van de jongeren; een gezonde seksuele ontwikkeling, sociale vaardigheden, weerbaarheid en emotieregulatie. Aanvullend wordt Psychomotorische therapie (PMT) ingezet.

De dagbehandeling biedt, naast onderwijs dat verzorgd wordt door ketenpartners uit het onderwijs, een veelzijdige leer- en werkomgeving op het gebied van horeca, onderhoud van terrein en gewassen en dierverzorging. De dagbehandeling bevindt zich op het terrein van Leerboerderij De Grote Brander. De boerderij is gelegen in een prikkelarme natuurlijke omgeving buiten de stad.

Daarnaast biedt de naschoolse dagbehandeling van het OZC Zutphen tijdelijke opvang en begeleiding aan leerlingen die op de eigen school ernstige problemen ondervinden en voor wie de ondersteuning die de school kan bieden ontoereikend is. Het OZC is een samenwerking tussen de jeugdzorginstellingen Lindenhout en Pactum, SOTOG en specialisten vanuit de GGD, LVB, GGZ en verslavingszorg. Neem een inkijkje in het OZC via onderstaand filmpje.

 

Direct aanmelden

   Naar het formulier

Precies weten waar je aan toe bent

image description

Regiomanagers stellen zich voor

Alina de Lange

Aandachtsgebied Verblijf

Liselotte Heijting

Aandachtsgebied Pleegzorg

Rianda Krol

Aandachtsgebied Dagbehandeling

Marian Klein Hesselink

Aandachtsgebied Ambulant