Sluiten Terug
Home / Ons aanbod / Integrale aanpak zwerfjongeren (IAZ)

Integrale aanpak zwerfjongeren (IAZ)

Het JONAhuis in Arnhem is een laagdrempelige opvangvoorziening die fungeert als voordeur naar hulpverlening voor jongeren die dakloos of dreigend dakloos zijn. Het JONAhuis biedt jongeren een veilige huiskamer en professionele hulp, advies, inloop, informatie, opvang en ondersteuning op de levensgebieden waarin zij problemen ervaren.

De logeeropvang is bedoeld voor jongeren tussen de 18 en 26 jaar die dakloos zijn. Logeeropvang is altijd in combinatie met een ambulant traject, vandaar de term integrale aanpak zwerfjongeren.

Het doel van de begeleiding is om jongeren te stimuleren om persoonlijke en sociale vaardigheden en een positief zelfbeeld te ontwikkelen, om uiteindelijk de periode van dakloosheid af te kunnen sluiten en te werken aan een toekomst met perspectief.

Jongeren worden in eerste instantie geholpen bij zaken die het belangrijkst zijn, zoals: een dak boven het hoofd, een slaapplaats, inkomen en schuldhulpverlening. Later is de begeleiding gericht op school, werk, netwerk en emotioneel welbevinden.

 

Direct aanmelden

   Naar het formulier

Precies weten waar je aan toe bent

image description

Regiomanagers stellen zich voor

Alina de Lange

Aandachtsgebied Verblijf

Liselotte Heijting

Regiomanager Pleegzorg

Marian Klein Hesselink

Regiomanager Ambulant