Sluiten Terug
Home / Ons aanbod / Scheidingshulpverlening

Scheidingshulpverlening

Pactum biedt hulp aan ouders bij een complexe scheiding. Samen met ex-partners maken we afspraken over een goede omgang met elkaar en de kinderen. Als een echtscheiding gepaard gaat met hevige strijd en ruzies, kunnen kinderen hier de dupe van zijn en kan hun ontwikkeling stagneren.  Vaak zijn er vragen over de gedragsproblemen of het aangepast gedrag dat kinderen laten zien.

Dit houdt het in

Bij complexe scheidingen staat Pactum kind(eren) en ouder bij. De hulp is erop gericht dat ex-partners op een goede manier met elkaar omgaan in het belang van hun kind(eren). Samen met ex-partners, kind(eren) en hun netwerk kijken we hoe erg de conflicten zijn opgelopen en welke ondersteuning het beste past. Dit kan bijvoorbeeld door het inzetten van Ouderschap blijft, begeleide omgang in het omgangshuis, Kinderen uit de Knel of – als het conflict zo groot is of lang loopt – DEES. Ook kunnen we aanvullende (individuele) therapieën, trainingen, behandelingen of observaties en diagnostiek inzetten.

Dit is het resultaat

Het doel van de scheidingshulpverlening is dat ex-partners met steun van mensen uit hun omgeving de opvoeding van hun kind(eren) weer zelfstandig aankunnen. En dat kinderen in een veilige en stabiele omgeving kunnen opgroeien.

Direct aanmelden

   Naar het formulier

Precies weten waar je aan toe bent

image description

Regiomanagers stellen zich voor

Alina de Lange

Aandachtsgebied Verblijf

Liselotte Heijting

Aandachtsgebied Pleegzorg

Rianda Krol

Aandachtsgebied Dagbehandeling

Marian Klein Hesselink

Aandachtsgebied Ambulant