Sluiten Terug
Home / Ons aanbod / Scheidingshulpverlening / De-escalatie bij echtscheidingen (DEES)

DEES

DEES is de methode voor de-escalatie bij echtscheidingen. Ouders in vechtscheiding zijn door de mate van conflictescalatie onvoldoende beschikbaar als ouder voor hun kinderen. DEES richt zich op de-escalatie bij vechtscheidende ouders met als doel dat ouders hun ouderrollen weer op zich nemen en gaan samenwerken op ouderniveau. In de tussentijd verdient de doorlopende zorg voor de kinderen aandacht.

Dit programma duurt 12 weken exclusief een voorbereidende maand (dus 16 weken in totaal). De eerste 8 weken haalt DEES de ouders uit hun onderlinge contact. DEES neemt de regie over aangaande de zorg- en contactregeling en laat de ouders focussen op en werken aan de-escalatie. Behalve de begeleiders speelt het netwerk van elke ouder en van de kinderen een actieve rol tijdens de drie maanden die de methodiek DEES actief beslaat.

De begeleiders maken vooraf een DEES-seizoensplan van aanpak waar de netwerkcontacten van ouders en kinderen belangrijke ondersteunende, uitvoerende taken in vervullen. Tijdens de duur van DEES worden de ouders door een vast programma ieder apart digitaal (opdrachten, lezen) en persoonlijk (gesprekken) begeleid door hun eigen begeleiders. Ook de kinderen maken gebruik van een eigen begeleider. De begeleiders overleggen met elkaar en maken samen een plan binnen het vaste kader van DEES.

Direct aanmelden

   Naar het formulier

Precies weten waar je aan toe bent

image description

Regiomanagers stellen zich voor

Alina de Lange

Aandachtsgebied Verblijf

Liselotte Heijting

Aandachtsgebied Pleegzorg

Rianda Krol

Aandachtsgebied Dagbehandeling

Marian Klein Hesselink

Aandachtsgebied Ambulant