Sluiten Terug
Home / Ons aanbod / Scheidingshulpverlening / Kinderen uit de Knel (KuK)

Kinderen uit de Knel (KuK)

Kinderen uit de Knel (KuK) is een behandelaanbod voor ouders die in een vechtscheiding zijn verwikkeld. Vaak jarenlange juridische procedures, bemiddeling en hulpverlening hebben voor deze gezinnen onvoldoende effect gehad. De ouders zijn niet meer in staat om samen vorm te geven aan het ouderschap. De kinderen lijden en raken beschadigd door de machteloos makende strijd tussen ouders.

Het doel is dat de kinderen uit de knel raken doordat de strijd tussen hun ouders minder destructief wordt en er nieuwe manieren worden gevonden om met de conflictgebieden om te gaan. Daardoor kunnen de kinderen zich weer veilig voelen en zich goed ontwikkelen.

De behandeling bestaat uit een groepsbehandeling voor zes ouderparen en hun kinderen. De ouders en kinderen werken beiden in een eigen groep en komen in totaal acht keer bij elkaar. Ouders worden door uitleg, opdrachten en oefeningen gestimuleerd om destructieve patronen te doorbreken en te komen tot betere samenwerking. De kinderen geven in hun eigen groep, op creatieve wijze, uiting aan hoe zij de strijd tussen hun ouders ervaren.

Deze training biedt Pactum samen met GGZ aan.

Direct aanmelden

   Naar het formulier

Precies weten waar je aan toe bent

image description

Regiomanagers stellen zich voor

Alina de Lange

Aandachtsgebied Verblijf

Liselotte Heijting

Aandachtsgebied Pleegzorg

Rianda Krol

Aandachtsgebied Dagbehandeling

Marian Klein Hesselink

Aandachtsgebied Ambulant