Sluiten Terug

Fasehuis

In een Fasehuis begeleiden we jongeren in het ontwikkelen van meer zelfstandigheid. Perspectief van de jongeren is dat ze niet meer naar huis terugkeren, maar zelfstandig gaan wonen. Er wonen vier tot tien jongeren in een Fasehuis. Zij kunnen 24 uur per dag een beroep doen op begeleiding.

Overdag gaan de jongeren naar school of naar een andere zinvolle dagbesteding. De begeleiding is individueel. Het accent ligt op persoonlijke ontwikkeling en verzorging, het ontwikkelen van praktische vaardigheden om een eigen huishouden te kunnen runnen en het ontwikkelen van een sociaal netwerk om zo zelfstandig mogelijk mee te kunnen doen in de samenleving.

De ontwikkeling is opgebouwd in fasen. In elke fase worden doelen gesteld. Zodra de jongere een doel heeft behaald, gaat hij door naar de volgende fase. In elke fase krijgt de jongere meer vrijheden. Uiteindelijk leert de jongere om zelfstandig te wonen.

Er is aandacht voor de seksuele ontwikkeling, we zetten hiervoor ‘girls talk’ en ‘make a move’ in. Daarnaast kunnen we Floorplay, Sherborne, weerbaarheidstrainingen en trainingen voor sociale vaardigheden en emotieregulatie inzetten.

Ondanks dat de jongere niet meer thuis zal gaan wonen, werken we samen met de jongere en met zijn of haar netwerk, zodat de jongere ook na uitstroom van het fasehuis een stabiele achtervang heeft.

Direct aanmelden

   Naar het formulier

Precies weten waar je aan toe bent

image description

Regiomanagers stellen zich voor

Alina de Lange

Aandachtsgebied Verblijf

Liselotte Heijting

Aandachtsgebied Pleegzorg

Rianda Krol

Aandachtsgebied Dagbehandeling

Marian Klein Hesselink

Aandachtsgebied Ambulant