Sluiten Terug

Gezinshuis

Een gezinshuis is een geschikte plek voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar die niet meer thuis kunnen wonen en waarvoor geen passend pleeggezin beschikbaar is. Deze kinderen en jongeren hebben vaak meerdere en ingewikkelde problemen. Ze komen vaak uit een gezin waar veel problemen zijn of waar ze niet veilig zijn. Een gezinshuis biedt hen veiligheid, structuur en professionele hulp, maar ook het warme gevoel van een gezin.
In een gezinshuis wonen 4 tot 6 kinderen samen met gezinshuisouders. Deze ouders stellen hun privéleven open, maar bieden ook professionele zorg: ze zijn zorgprofessionals. Eén van beide ouders heeft  aantoonbare ervaring en een opleiding in de jeugdhulp. Ze werken nauw samen met onze jeugdzorgprofessionals uit het team Gezinshuizen.

De gezinshuisouders zijn franchise-ondernemers die aangesloten zijn bij gezinshuis.com. Gezinshuis.com helpt ons bij het zoeken en selecteren van geschikte gezinshuisouders. Zij begeleiden gezinshuisouders bij de start van hun gezinshuis en ondersteunen hen bij de dagelijkse praktijk. Door de franchiseformule borgen zij de kwaliteit van verblijf en ontzorgen zij gezinshuisouders, zodat zij zich kunnen richten op hun kerntaak: de zorg voor jongeren.

 

Direct aanmelden

   Naar het formulier

Precies weten waar je aan toe bent

image description

Regiomanagers stellen zich voor

Alina de Lange

Aandachtsgebied Verblijf

Liselotte Heijting

Aandachtsgebied Pleegzorg

Rianda Krol

Aandachtsgebied Dagbehandeling

Marian Klein Hesselink

Aandachtsgebied Ambulant