Sluiten Terug
Home / Ouders / Ouders maak kennis

Maak kennis met ons

Benieuwd naar ervaringen van andere ouders? Wilt u weten wat u kunt verwachten van onze hulpverlening? En waar u Pactum kunt vinden? Kijk dan snel verder.

Ervaringen van ouders

 

"De sfeer thuis is een stuk prettiger"

Bram was bijna 3 jaar toen zijn ouders bij de huisarts en het consultatiebureau aan de bel trokken. Bram was erg druk, agressief en luisterde slecht. Zijn ouders, Marie-José en Peter, werden doorverwezen naar Pactum. “Het is best spannend als iemand die je niet kent bij je thuis komt om je te helpen. Je hebt toch het gevoel dat je het zelf niet goed doet. Maar al na het eerste gesprek hadden we veel vertrouwen in de hulpverlener van Pactum. We hebben geleerd hoe we weer positief met Bram om kunnen gaan. Dat geeft Bram veel zelfvertrouwen en wij hebben weer grip op hem. De sfeer in huis is nu een stuk prettiger.”

"Samen even oefenen helpt ons"

PMTO is een programma voor (pleeg)ouders van kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 15 jaar met lastig gedrag. De hulp is erop gericht om ouders sterker te maken in de opvoeding. Een ouder: “Het is hard werken tijdens onze wekelijkse sessie PMTO. We maken een plan zodat praten ook dóén wordt. We kijken naar wat we van de week hebben geoefend in de opvoeding van onze kinderen en wat daarin goed gaat. Ook leren we nieuwe opvoedvaardigheden. Spannend, maar even samen oefenen helpt ons. De luchtige en fijne sfeer zorgt ervoor dat we ons begrepen en gesteund voelen.”

"Papa en mama gaan normaal met elkaar om"

Binnen Kinderen uit de Knel, één van onze vormen van scheidingshulpverlening, doen we eerst een uitgebreide screening. Daarna starten zowel de oudergroep als de kindgroep met het programma. Het verschil zit in de kleine stapjes, die voor een gezin heel groot zijn. Een moeder: “Mijn zoontje van acht vertelde me dat hij zo blij was dat ik, tijdens een bijeenkomst, zijn papa een fijne verjaardag wenste. Hierdoor besefte ik dat het ontzettend belangrijk is voor mijn zoon dat zijn papa en mama in de kleine dingen normaal met elkaar omgaan. We zeggen elkaar nu weer gedag. Dit maakt voor hem een wereld van verschil.”

Wil je meer weten over Pactum en onze hulpverlening? Wij beantwoorden graag je vragen!

Neem contact op