Sluiten Terug

Ben jij HBO geschoold én lijkt het je leuk om te werken binnen een samenwerking van Accare, Ambiq, Jeugd GGZ en Pactum dan zoeken we jou voor KINGS Deventer!

Wat is KINGS?
KINGS staat voor Kind In Gezond Systeem en is een gefaseerd behandelmodel, dat is ontwikkeld voor jeugdigen met ernstige gedragsproblemen en hun ouders. De jeugdigen én hun ouders zijn voor opname slachtoffer geweest van ingrijpende interpersoonlijke gebeurtenissen (intergenerationeel trauma).

Het doel van het KINGS behandelmodel is om alle gezinsleden, zowel gezamenlijk als individueel, traumabehandeling aan te bieden in een klinische setting, zodat zij daarna weer met een gezonde basis in de samenleving kunnen integreren. Indien nodig met ambulante vervolgbehandeling. KINGS focust op zowel traumaverwerking van het kind en de ouders, als op het vergroten van de sensitiviteit en opvoedvaardigheden van de ouders. Het doel hiervan is dat de jeugdige veilig terugkeert in een gezond systeem.

Het model kent drie verschillende fases. De ouder doorloopt dezelfde fases als het kind, maar loopt telkens een fase voor. Hierdoor is de ouder in staat het kind tijdens de behandeling te ondersteunen. Het hele behandelteam coacht en ondersteunt hen hierbij.

Er vindt op dit moment promotieonderzoek plaats naar de effectiviteit van KINGS. De praktijk is in elk geval veelbelovend, 95% van de kinderen kan bij de biologische ouders blijven wonen en daarmee voorkomt KINGS veel uithuisplaatsingen. Sinds 2008 zijn al ruim 300 gezinnen behandeld vanuit de kliniek in Smilde.

Deze succesvolle ontwikkeling willen we graag verder uitbreiden! Sinds september 2021 is deze ontwikkeling verder uitgebreid naar Deventer. Momenteel zijn we voor het team Deventer op zoek naar 2 HBO gezinsbehandelaren.

 

Wat ga je doen?

In totaal heeft KINGS Deventer ruimte voor 2 gezinnen die in een geschakelde woning verblijven. Er is dus altijd (behalve ’s nachts) een andere collega in de buurt waar je mee af kunt stemmen. De KINGS behandeling richt zich op het hele gezin. Veelal is er sprake van complexe gezinsproblematiek met trauma-gerelateerde klachten. Er vindt behandeling plaats van de ouder(s) en de kinderen, om in het geheel te werken aan een veilige en solide ontwikkelingsbasis voor het kind. De doelen van het gezin staan hierbij centraal.

Gezinnen worden gemiddeld zes weken opgenomen om d.m.v. een intensief behandeltraject te werken aan het doorbreken van patronen. In de meeste gevallen wordt hier o.a. traumabehandeling voor ingezet en wordt er gewerkt met pedagogische doelen. Er wordt op systemische wijze aan de doelen gewerkt en hiervoor worden verschillende methoden en protocollen ingezet. Gedurende diensten werk je als HBO gezinsbehandelaar individueel, maar tóch ook samen, omdat er altijd een collega voor het tweede gezin aanwezig is. Je kunt bij voorkeur cognitieve gedragstherapeutische technieken toepassen of bent geschoold in een andere HBO  behandelmethode voor gezinnen. Als HBO gezinsbehandelaar vorm je een verlengstuk van de individuele therapie. Jij zorgt ervoor dat de therapie zijn plek krijgt in het dagelijks handelen van ouders (en kinderen) en kunt ouders pedagogische vaardigheden aanleren. Je staat naast ze en maakt hen sterker.

Wil je hier meer informatie over? Check op de Instagram ‘Wij zijn Ambiq’ de KINGS-volgweek van 5 t/m 8 april 2022.

 

Wie ben jij? 

Je hebt een relevante afgeronde HBO opleiding en bent bij voorkeur ook CGW / IAG / TOV of IPG geschoold. Daarnaast heb je een geldige SKJ- of BIG registratie en aantoonbare affiniteit en ervaring met de doelgroep. Ook ben je flexibel inzetbaar, want er wordt in onregelmatige diensten gewerkt (dus ook in het weekend). Je weet met onverwachte situaties om te gaan en je bent gewend om verantwoordelijkheid te nemen en te dragen, daarnaast ken je je eigen grenzen. Je weet via een positieve benadering gezinnen in hun kracht te zetten. Je bent een kei in het overzicht behouden en duidelijkheid bieden, tegelijkertijd ben je iemand die zich inzet voor het team en de samenwerking opzoekt. In deze functie stem je veel af met de andere WO en HBO (gezins)behandelaren betrokken bij dit gezin.

 

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende en professionele, ontwikkelrijke werkomgeving; een plek waar je je op jouw eigen vakgebied gedegen kunt ontwikkelen en waar je de kans krijgt om nieuwe ideeën in de praktijk te brengen.

 • Een leuke, verantwoordelijke baan en het aantal uren overleggen wij graag met jou!
 • Op dit moment hebben we plek voor 2 mensen voor 28-32u en voor een flexibel inval contract.
 • Vrijheid en verantwoordelijkheid om bij te dragen aan je eigen ontwikkeling en aan de doorontwikkeling van het KINGS behandelmodel;
 • Persoonlijke ontwikkeling (on the job) en opleidingsmogelijkheden;
 • Een enthousiast team wat volop in ontwikkeling is
 • De gekozen kandidaten ontvangen arbeidsvoorwaarden conform CAO organisatie;

 

 

Delen

Meer informatie en solliciteren

Wil je meer informatie over de functie, neem dan contact op met:

– Dineke Werkman, d.werkman@ambiq.nl 

– Frouke de groot f.degroot@ambiq.nl

Solliciteren
Spreekt de vacature jou aan en voldoe je aan het profiel? Dan maken wij graag kennis met je. Solliciteer vóór 10 mei 2022 via onze website, onder vermelding van  vacaturenummer (KINGS.2022.35). De gesprekken zullen zijn op 17 mei in de middag.

 • Ben je door iemand van onze organisatie getipt over deze vacature? Vul hieronder dan de naam in van deze persoon.
 • Accepted file types: pdf, doc, docx, Max. file size: 5 MB.
 • Accepted file types: pdf, doc, docx, Max. file size: 5 MB.
  Ik heb kennisgenomen van het privacybeleid en ga akkoord met het gebruik van de door mij ingevoerde persoonsgegevens, zodat Pactum mijn vraag kan beantwoorden en/of contact met mij kan opnemen