Sluiten Terug
Home / Jongeren

Zit je niet lekker in je vel en zoek je hulp? Wij helpen je écht verder

Iedereen heeft momenten dat het niet zo lekker gaat. Vaak lucht het op als je dan met iemand praat. Met je ouders, met een goede vriend of vriendin of met een leraar op school. Soms is dat niet genoeg. Zijn je problemen te groot of te moeilijk om zelf op te lossen? Of wil je liever praten met iemand die je niet kent? Pactum luistert naar je en helpt je écht verder.

Lees hieronder wat wij voor je kunnen betekenen. Antwoord op vragen over privacy of de verwijsindex (VIR) vind je ook in onderstaand menu.

 

Vanaf 1 januari 2022 gaan Pactum, Bijzonder Jeugdwerk en Rubicon jeugdzorg samen verder als één organisatie voor de jeugd, samen zijn wij Pactum.

 

  • Ben je tussen de 16 en 26 jaar en zoek je hulp?

    Ben je tussen de 16 en 26 jaar en zoek je hulp?

    Ben je tussen de 16 en 26 jaar en loopt het met meerdere dingen in je leven even niet zo lekker? Bijvoorbeeld omdat je geen huis hebt, geen opleiding volgt en maar geen baan kunt vinden. Of omdat je problemen hebt met geld, teveel blowt en steeds weer ruzie maakt met iedereen. Pactum staat aan jouw kant en kan iets voor je doen!

    Dat het soms even tegenzit wil niet zeggen dat je niets kunt bereiken. Daar zijn wij van overtuigd. Iedereen heeft iets waar hij of zij goed in is. En iedereen wil iets voor zichzelf opbouwen. Samen met jou maken we een plan om dingen aan te pakken. Je zult merken dat je echt iets aan ons hebt.

    Onze medewerkers staan sowieso voor je klaar in de omgeving van Arnhem en Deventer.
    Wil je weten wat wij nog meer voor je kunnen betekenen? Meld je bij ons aan of stel je vraag!
  • Hoe krijg ik hulp voor mijn probleem?

    Hoe krijg ik hulp voor mijn probleem?

    Voor de meeste hulp van Pactum heb je een verwijzing nodig. Bijvoorbeeld van de huisarts, het Centrum voor Jeugd en Gezin of van het wijkteam bij jou in de buurt. Je kunt hen rechtstreeks bellen, maar je kunt ook iemand vragen om dat voor of samen met jou te doen. Je ouders bijvoorbeeld, en als dat niet kan is er misschien een leraar of vriend die wil helpen.

    Vanuit de subsidierelatie die Pactum heeft met de gemeenten Arnhem en Deventer een subsidierelatie. Jongeren van 18 tm 25 jaar kunnen zonder toewijzing hulp van ons ontvangen. Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

  • Wat zijn de kosten voor hulp?

    Wat zijn de kosten voor hulp?

    Voor hulp van Pactum hoeven jij en je ouders meestal niets te betalen. De overheid en je zorgverzekering betalen de kosten.

  • Moet ik wachten op hulp?

    Moet ik wachten op hulp?

    Soms moet je even wachten op hulp. Maar Pactum doet er alles aan om jou en je ouders zo snel mogelijk te helpen. Als je je aanmeldt, krijg je een vaste hulpverlener toegewezen. Hij of zij bekijkt wat we al kunnen doen vóór de hulp begint.

  • Hoe zit het met mijn privacy?

    Hoe zit het met mijn privacy?

    Pactum betrekt jongeren en ouders zoveel mogelijk bij de hulp. We gaan zorgvuldig en vertrouwelijk om met gegevens. We geven alleen informatie aan andere hulpverleners als die rechtstreeks bij de hulp betrokken zijn. En we geven nooit zonder toestemming van ouders en/of jongeren informatie aan anderen, tenzij de wet ons dat verplicht. Soms moeten we informatie verstrekken aan anderen, zoals de Inspectie Jeugdzorg.

  • Wat kan ik doen als ik een klacht heb?

    Wat kan ik doen als ik een klacht heb?

    We doen onze uiterste best voor onze jongeren hun ouders en onze pleegouders. Maar dat wil niet zeggen dat we nooit een fout maken, of nooit iets doen waarop u ons wilt aanspreken. Als u niet tevreden bent, vertel dit dan aan uw hulpverlener, zijn of haar leidinggevende of de directie van Pactum. U kunt uw klacht ook kenbaar maken door een mail te sturen naar klachtenfunctionaris@pactum.org Een medewerker neemt uw klacht dan in behandeling en maakt een afspraak voor een gesprek.

    Vindt u het spannend om over de klacht te praten? Dan kunt u iemand meenemen om u te steunen. U  kunt zich ook laten ondersteunen door het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg, vertrouwenspersonen in de jeugdhulp. Deze is bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 16.30 uur via 088 5551000. Zie ook de website www.akj.nl 

  • Wat is de Verwijsindex?

    Wat is de Verwijsindex?

    De MULTIsignaal Verwijsindex is een digitaal systeem waarin professionals van bijvoorbeeld Pactum of jouw school, kunnen aangeven dat zij bij jou betrokken zijn. Op deze manier kunnen professionals met elkaar afstemmen om jou zo goed mogelijk te helpen.

    Hoe werkt het?
    Soms lopen dingen niet zo lekker in je leven. Je hebt bijvoorbeeld geen goede relatie met je ouders. Je hebt problemen op school of je spijbelt. Of je vader of moeder heeft problemen. Er kan natuurlijk ook iets heel anders aan de hand zijn. Hoe dan ook: omdat het even niet zo goed gaat, kan het gebeuren dat er meerdere professionals betrokken zijn bij jou om jou te helpen. Dan is het wel belangrijk dat zij dit van elkaar weten. Dit om bijvoorbeeld te voorkomen dat jij telkens hetzelfde verhaal moet doen. De professionals die bij jou betrokken zijn, geven dit daarom aan in de Verwijsindex.

    Bekijk de informatievideo over de werking van de MULTIsignaal Verwijsindex.

  • Kennismaken met onze locatie in Zetten en voorbereiden op een plaatsing in een open groep of JeugdzorgPlus

    Kennismaken met onze locatie in Zetten en voorbereiden op een plaatsing in een open groep of JeugdzorgPlus

    Pactum beschikt over een campus met verschillende behandelgroepen en faciliteiten in Zetten. Ons terrein voor jeugdzorgPlus en open groepsbehandeling ligt in een natuurrijke omgeving. Wil je alvast meer weten over ons terrein en de faciliteiten?

    Je vindt hier ook alle formulieren, documenten en informatie die nuttig zijn bij de voorbereiding op een plaatsing binnen JeugdzorgPlus of een Open groepsbehandeling bij Pactum.

    Ontdek meer

Staat je vraag hier niet bij?

Neem contact op

Van vraag naar hulp

image description

Maak kennis met Pactum

image description

Neem contact op met onze zorgadviseurs

Petra Wienholts

Zorgadviseur

Nell Bezema

Zorgadviseur

Manita Roose

Zorgadviseur

Ginger Schriever

Zorgadviseur

Annie Brouwer

Zorgadviseur